VEELGESTELDE VRAGEN

Op www.Cloetta.nl kun je meer bedrijfsinformatie vinden. Kijk ook bij ‘Ontdek Red Band
Om een optimale kwaliteit van onze producten te kunnen garanderen, is het helaas niet mogelijk om rondleidingen in onze fabriek te organiseren.
Dat is op dit moment helaas niet mogelijk.
Red Band snoep is onder andere te koop bij supermarkten, drogisterijen, benzinestations, tabakszaken, automaten, kiosken, groothandels, school- en sportkantines. Aangezien er veel verschillende soorten en verpakkingsmaten zijn, kan het zijn dat niet alle varianten bij alle verkooppunten aanwezig zijn. Als je dit voor een specifiek product wilt weten, neem dan contact op met onze consumentenservice: consumentenservice@cloetta.nl
Red Band is ook te koop in Duitsland. Verder is Red Band een echt Nederlands snoep merk. Wel is het mogelijk om via webshops Red Band snoep te bestellen in het buitenland, zoals bij www.hollandbymail.nl of www.dutchtaste.com.
Klik hier voor een actueel overzicht van het assortiment en productsamenstelling. Per product wordt aangegeven of er allergenen stoffen in zitten en welke dat zijn.
Bij alle producten uit het assortiment staat een voedingswaardetabel met daarin specifieke informatie over het product. Om een gezond gewicht te handhaven adviseert het Voedingscentrum niet te veel en gevarieerd te eten en elke dag voldoende te bewegen (minimaal 30 minuten). Daarbij hoeft het niet persé te gaan om intensieve sportbeoefening: ook activiteiten zoals traplopen, tuinieren, stofzuigen, wandelen en fietsen zijn prima.
Gelatine is een uitstekend bind- en geleermiddel met heel specifieke eigenschappen. De structuur (kauwbaarheid en stevigheid) van sommige snoep wordt voor een belangrijk deel door gelatine bepaald. Op de verpakking staat of er gelatine in het product verwerkt is. Gelatine is afkomstig van dierlijke producten, zoals varkens of runderen. De producten Sweet ’n Pure en Engelse drop zijn afkomstig van runderen. Vervanging van gelatine zou onaanvaardbare structuurwijzigingen tot gevolg hebben.
Vanaf juli 2010 is het bij gebruik van bepaalde synthetische kleurstoffen verplicht om een waarschuwing op de verpakking te zetten dat deze kleurstoffen de activiteit of oplettendheid van kinderen nadelig kunnen beïnvloeden. In de Red Band producten zijn deze synthetische kleurstoffen vervangen door andere, meestal natuurlijke kleurstoffen, of concentraten van levensmiddelen, bv. wortelconcentraat. Dit vind je terug op de verpakking onder de naam ‘natuurlijke kleurstoffen’ of ‘zonder kleurstoffen’.
Dit zijn kleurstoffen afkomstig uit natuurlijke bronnen die verder niet chemisch bewerkt zijn.
Omdat er in die producten geen kleurstoffen verwerkt zijn.
Red Band snoepjes worden met grote zorg gemaakt en verpakt. Mocht je er toch niet helemaal tevreden over zijn, laat het ons dan even weten. Stuur de verpakking met de inhoud (inclusief de aankoopdatum en de plaats van aankoop) naar:
Red Band / Cloetta Holland BV, Postbus 72, 4900 AB Oosterhout.
BasFAQ